Taller «Les joguines… són sexistes?» (3 de novembre 17.30 h)

La Comissió de Coeducació, Convivència i Interseccionalitat us presentem la xerrada Les joguines… són sexistes?. Tindrà lloc presencialment a l’escola el dijous 3 de novembre a les 17.30 h, a càrrec dels experts de CoeducAcció. En aquesta edició, el format serà només presencial, i comptarem amb servei de monitoratge gratuït. L’aforament és limitat per motius aliens a l’organització (30 places); es tracta d’un taller subvencionat.

Hi ha joguines per a nenes? I joguines per a nens? O totes les joguines són per a tothom? Els infants escullen lliurement els seus jocs i les seves joguines? I les famílies? En aquest espai de trobada debatrem sobre els aprenentatges que potencien les joguines, compartirem les pors i prejudicis sexistes que sovint tenyeixen la mirada adulta respecte als infants i els seus jocs, analitzarem com la publicitat influeix en els desitjos i preferències dels infants i les famílies, i reflexionarem sobre com podem acompanyar als infants perquè siguin més lliures. Les joguines i els jocs afavoreixen diversos aprenentatges fonamentals per al desenvolupament dels infants. Les persones aprenem jugant i aquests aprenentatges dependran de les possibilitats de joc que tinguem a l’abast. Observem al nostre entorn que sovint els tipus de joc corresponen als rols socialment imperants de masculinitat i feminitat, potenciant uns aprenentatges i negant uns altres segons l’infant. L’objectiu d’aquest taller és descobrir si els infants tenen accés a tots els aprenentatges
que jocs i joguines ofereixen i si les seves decisions sobre els seus jocs i joguines són lliures o estan condicionades per la societat en què viuen. Reflexionarem sobre la nostra mirada adulta cap a les joguines i el joc i analitzarem la publicitat infantil des d’una perspectiva de gènere. A través d’aquesta perspectiva obrirem la porta a atendre la diversitat d’infants que existeix i descobrirem la importància d’oferir totes les possibilitats de joc a tots els infants.