#JoVotoPauCa

Ho hem aconseguit!!

Ja tenim els resultats de les votacions que s’han realitzat entre el 10 i 20 de juny als Pressupostos Participatius del DECIDIM.BARCELONA  i el Projecte de Millora dels Patis de l’Escola Pau Casals-Gràcia HA ESTAT UN DELS SELECCIONATS!

GRÀCIES!

Gràcies a la Comissió d’arquitectes, a la Comissió de Pati, a la Comissió de Comunicació, a la Junta de l’AFA, a la secretària de l’AFA, a la Direcció de l’escola, a l’equip de mestres, als monitors i monitores i altres treballadors i treballadores de l’escola, a les mares i pares que van fer de voluntaris als punts d’ajuda a la votació, a tots i totes les alumnes, a les seves famílies, als veïns i veïnes del barri, a les entitats que ens han donat suport, i a totes les persones que estimen el Pau Casals-Gràcia.

El nostre projecte ha obtingut 1.377 vots (quasi el doble dels que vam recollir a la fase anterior) i ha aconseguit entrar en el grup dels 8 projectes més votats del nostre districte, aconseguint el finançament dels 450.000 euros que demanàvem:

https://www.decidim.barcelona/processes/PressupostosParticipatius/f/4517/budgets/7/projects

Això vol dir que el pressupost de la reforma dels patis, que s’iniciarà amb les obres d’aquest estiu, es podrà completar amb els diners que ens donarà l’Ajuntament de Barcelona per poder dur a terme el projecte que des de fa anys la nostra comunitat educativa persegueix.

Un cop més, GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT! Entre tots i totes ho hem fet possible!

#JoVotoPauCa
#AFAPAUCASALSGRACIA

El projecte

Millorem els patis de l’Escola Pau Casals i obrim-los al barri

Pressupost 450.000 €

Referència: -PROJ-2021-04-170

Descripció breu: Volem convertir els patis d’aquesta escola en espais inclusius i integradors, que facilitin el joc, el descans i la socialització. Volem afegir-hi color, natura i ombres, i crear espais per a l’esport i oberts al barri, que funcionin com una extensió de les aules i permetin una experimentació educativa.

Descripció ampliada: Volem renovar els patis d’aquesta escola i fer que l’accés al centre educatiu sigui acollidor i motivador, amb un espai per a consergeria. Volem uns patis amb color, natura i un paviment amable. Necessitem crear espais que ofereixin un ampli ventall d’oportunitats educatives i d’experimentació, que despertin la imaginació, s’adaptin als diferents interessos i necessitats de tots els infants, per fomentar-ne un ús inclusiu, partint de la coeducació. Volem adequar-ne les instal·lacions per promoure l’ús del pati per part d’altres entitats i col·lectius del barri, per al foment de l’esport i el moviment. 

Entre d’altres coses, proposem el següent:

  • Instal·lar estructures que generin ombra, amb lamel·les regulables que facin de protector solar i coberta, ampliant, així, la superfície del pati els dies de pluja.
  • Reformar els vestidors i les dutxes.
  • Instal·lar estructures de joc, grades i altres elements que permetin pujar, baixar, saltar, descansar… Així com elements mòbils per a la realització d’esports i activitats diverses. També ampliar el terra de cautxú.
  • Millorar la seguretat a la terrassa d’Educació Infantil perquè esdevingui un espai exterior destinat al joc i l’esbarjo.

Incorporació de la perspectiva de gènere: La infraestructura i disposició actual del pati de l’escola Pau Casals de Gràcia és segregadora, prioritza posant en el centre una activitat davant les altres i impedeix el desenvolupament d’altres activitats que potencialment s’hi podrien desenvolupar. 

El projecte neix precisament d’avaluar l’espai amb una mirada de gènere i la intervenció proposada busca que el pati sigui coeducatiu, divers, inclusiu i segur. 

Persones o entitats impulsores: Escola Pau Casals-Gràcia y AFA de la Escola Pau Casals-Gràcia