Coeducació, convivència i interseccionalitat

Qui som

Som un grup de mares que ens hem organitzat per reactivar la Comissió de Coeducació, Convivència i Interseccionalitat, per col·laborar amb l’escola en l’educació en la igualtat real d’oportunitats entre nenes i nens i l’erradicació de qualsevol mena de discriminació. Treballem braç a braç amb la Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les Escoles Públiques de Gràcia, un grup que integra totes les comissions d’aquest tipus que existeixen a les escoles públiques del barri.

La reproducció d’estereotips i prejudicis són per tot, i tendeixen a limitar les possibilitats de les persones en funció del sexe, l’ètnia, la religió, la classe social i altres identitats socials, que sovint s’encavalquen les unes amb les altres… A la vegada, els sistemes d’opressió i discriminació constitueixen elements de violència cultural i estructural que són la llavor d’altres formes de violència.

Què fem

Ens centrem, principalment, a recollir, elaborar i difondre recursos per a l’educació afectivosexual i l’educació no sexista; formar-nos per explorar totes les possibilitats que ofereix la coeducació per despatriarcalitzar el coneixement i la pràctica educativa; aconseguir una panoràmica de la situació que viuen les famílies del centre des d’una perspectiva de gènere; i conèixer l’opinió de qualsevol membre de la comunitat educativa que ens la vulgui fer arribar.

La comissió està integrada també per membres de l’Equip Directiu i el Consell Escolar, i treballa de forma transversal amb altres comissions de l’AFA.

Contacte

Si teniu interès a formar-ne part i col·laborar amb nosaltres, només cal que escriviu un correu a: coeducacio@afapaucasalsgracia.cat i ens posarem en contacte amb vosaltres ben aviat!