Delegats

¿Qui som?

Els delegats/des som mares i pares que representem els interessos del grup i actuem d’interlocutors entre les famílies i l’escola. Com a representants d’un grup nombrós de famílies, ens sentim una part important de la comunitat educativa. Creiem que a través nostre es reforcen els vincles entre famílies, professorat, AFA i direcció, i que aquestes relacions són un valor fonamental per una bona escola i una bona educació.

Normalment, hi ha dos representants per classe i és un càrrec que es renova a començament de curs. Cada delegat/da acostuma a complir un exercici de dos anys. Per tant, al Pau Casals, els delegats/des som entre 30 i 40 persones.

¿Què fem?

  • Som un enllaç entre les famílies que representem i la resta de la comunitat educativa (tutor(e)s, AFA, coordinador(e)s de cicle, direcció…). Fent de missatgers, intentem que la comunicació sigui més fluïda, i sobretot, tingui més qualitat i proximitat.
  • Mantenim una relació directa amb les mares i pares del curs, per tal de captar millor les seves necessitats i inquietuds i fer-les arribar on calgui quan sigui necessari.
  • Tenim un contacte periòdic amb tutor(e)s, amb qui ens reunim periòdicament.  Així, coneixem com va la classe i com funciona el grup i traslladem aquesta informació a les famílies.
  • Col·laborem amb els tutors i tutores en temes que requereixen la participació de les famílies: orles, renovació d’algun material didàctic, accions puntuals…
  • Promovem la participació dels pares i mares dins l’escola i dins de l’AFA.
  • Col·laborem amb els altres delegats/des de l’escola per l’organització d’actes, festes (fira de Nadal, sopar de carmanyola…) o accions puntuals (samarretes reivindicatives) que impliquin tota l’escola.
  • Muntem activitats per curs (sopars, excursions…) per impulsar la convivència entre les famílies.

A més, existeix el grup de coordinació de delegats/des per tractar temes transversals entre diversos cursos.

Us animem a presentar-vos a delegat/da del vostre curs ja que, a més del que expliquem, també és una bona manera de conèixer millor l’escola on van els/les nostres fill(e)s!

Si teniu qualsevol dubte, ens podeu escriure al grup de coordinació de delegats/des a l’email: coordinaciodelegats@afapaucasalsgracia.cat