Pati

Qui som?

La Comissió de Pati està formada per un equip de famílies voluntàries de l’escola, que es va iniciar al 2014 i que treballa per aconseguir que els patis del Pau Casals esdevinguin uns espais amables, inclusius i integradors. Uns patis que ofereixin múltiples oportunitats educatives, d’experimentació i on hi hagi espai per a la imaginació, i que s’adaptin a diferents jocs i necessitats de tots els infants. Uns patis plens de color, de natura i d’ombres. Uns patis adequats per a la pràctica de l’esport i oberts al barri.

Què fem?

El nostre projecte es basa en el treball que el 2016 va presentar la Comissió de Pati al Consorci d’Educació de Barcelona, després d’un procés participatiu de tota la comunitat educativa liderat per l’Imma Marín (especialista en educació i comunicació a través del joc i assessora dels nous patis de l’escola) i del treball d’un grup d’arquitectes, mares i pares de l’escola, que van plasmar en un informe tècnic totes les idees i necessitats que es van recollir en el procés participatiu.

L’execució d’aquest projecte s’ha plantejat a partir de dues fases.

Fase 1: El Consorci d’Educació de Barcelona va impulsar la primera fase d’aquesta remodelació durant el curs 2020-2021 a través d’una comissió formada per membres de tota la comunitat educativa que van definir les actuacions que calia executar als patis de l’escola durant l’estiu del 2021.

En els següents enllaços es pot consultar la documentació relativa a la contractació d’aquests treballs:

  • Anunci de licitació (plecs de prescripcions tècniques i clàusules administratives): anunci de licitació

En aquest enllaç, s’hi pot trobar tota la documentació relativa a l’encàrrec de les obres.

 

Fase 2: En paral·lel a l’elaboració i concreció de la primera fase del projecte, l’AFA va apostar per presentar el Projecte de millora dels patis als Pressupostos participatius de l’Ajuntament de Barcelona i, finalment, els va guanyar, aconseguint un finançament per a la segona fase, a executar l’estiu de 2022, de 450.000 €.

El projecte que vam presentar al Decidim Barcelona és aquest: Projecte Decidim.

Durant el curs 2021-2022, hem estat treballant de forma col·laborativa una comissió mixta formada per representants de l’escola, de l’equip d’arquitectes, del Consorci d’Educació i de la comissió de pati (actual i antics membres) per definir les actuacions a realitzar durant la segona fase de la remodelació dels patis.

Hem assistit a reunions periòdiques, fruit de les quals han generat el projecte de reforma (fase II) que s’ha dut a terme durant l’estiu 2022 i que podeu trobar recollit en els següents enllaços:

https://www.decidim.barcelona/processes/PressupostosParticipatius/f/4688/results/11136

Aquesta comissió ha dut a terme les tasques següents:

  • Decidir quines actuacions formen part d’aquesta segona fase de remodelació dels patis, les obres de la qual s’han iniciat l’estiu del 2022 i finalitzaran al llarg del primer trimestre del curs 2022-23.
  • Negociació amb el Consorci d’Educació i l’equip d’arquitectes, per tal que les actuacions que, finalment, s’han dut a terme s’ajustessin al màxim al projecte elaborat l’any 2016.
  • S’està fent un seguiment de l’evolució de les obres d’acord amb el que s’havia acordat.

 

En els següents enllaços es pot consultar la documentació relativa a la contractació d’aquests treballs:

En aquest enllaços, s’hi pot trobar tota la documentació relativa a l’encàrrec de les obres finalment adjudicades.

 

En paral·lel a aquestes tasques, la comissió de pati continuem fent accions puntuals de millora dels nostres patis treballant conjuntament amb l’escola i l’espai de migdia per tal d’oferir als nostres infants espais i material de joc adequats. En aquest sentit es duen a terme tasques de revisió de l’estat de les estructures i materials, es procura arreglar tot allò que estigui malmès, i es reposa, quan és necessari, material de joc que s’utilitza en les hores d’esbarjo dels nostres infants.

 

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del correu electrònic: pati@afapaucasalsgracia.cat