Pati

Qui som

La Comissió de Pati està formada per un equip de famílies voluntàries de l’Escola que fa 8 anys que treballa per aconseguir que els patis del Pau Casals esdevinguin uns espais amables, inclusius i integradors. Uns patis que ofereixin múltiples oportunitats educatives, d’experimentació i on hi hagi espai per a la imaginació, i que s’adaptin a diferents jocs i necessitats de tots els infants. Uns patis plens de color, de natura i d’ombres. Uns patis adequats per a la pràctica de l’esport i oberts al barri.

Què fem

Per aconseguir aquest gran objectiu, actualment, aquesta comissió estem duent a terme les tasques següents:

  • Estem fent el seguiment del projecte de renovació del pati anomenat RAM (reforma, ampliació i millora). Aquest projecte va ser aprovat pel Consorci el setembre de 2018 i, finalment, s’executarà durant el curs 2020-2021. 

Segons les darreres informacions que ha fet arribar el Consorci d’Educació a la direcció de la nostra escola, el projecte aprovat es basa en el treball que el 2016 va presentar la Comissió de Pati al Consorci d’Educació, després d’un procés participatiu de tota la comunitat educativa liderat per l’Imma Marín (especialista en educació i comunicació a través del  joc i assessora dels nous patis de l’escola) i del treball d’un grup d’arquitectes, mares i pares de l’escola, que van plasmar en un informe tècnic totes les idees i necessitats que es van recollir en el procés participatiu.

  • Estem fent d’interlocutors entre el conjunt de la comunitat escolar (famílies, docents, monitors, infants i entitats del barri que fan ús de les nostres instal·lacions) i les institucions educatives (Consorci d’Educació), per tal que tothom estigui ben informat d’aquest procés final d’execució del projecte RAM.
  • Tant el seguiment com la interlocució estan sent unes tasques que requereixen de molta dedicació, ja que la Comissió de Pati es vol assegurar que hi ha una comunicació fluida entre el Consorci d’Educació i els seus arquitectes (que seran els encarregats de les obres) i la Comissió de Pati i la direcció de l’escola, per tal d’estar assabentats del projecte definitiu que es durà a terme i assegurar que es donarà resposta a les necessitats reals reflectides en el projecte presentat el 2016.

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del correu electrònic: pati@afapaucasalsgracia.cat