Pati

Qui som

La Comissió de Pati està formada per un equip de famílies voluntàries de l’escola que fa 8 anys que treballa per aconseguir que els patis del Pau Casals esdevinguin uns espais amables, inclusius i integradors. Uns patis que ofereixin múltiples oportunitats educatives, d’experimentació i on hi hagi espai per a la imaginació, i que s’adaptin a diferents jocs i necessitats de tots els infants. Uns patis plens de color, de natura i d’ombres. Uns patis adequats per a la pràctica de l’esport i oberts al barri.

El nostre projecte es basa en el treball que el 2016 va presentar la Comissió de Pati al Consorci d’Educació de Barcelona, després d’un procés participatiu de tota la comunitat educativa liderat per l’Imma Marín (especialista en educació i comunicació a través del joc i assessora dels nous patis de l’escola) i del treball d’un grup d’arquitectes, mares i pares de l’escola, que van plasmar en un informe tècnic totes les idees i necessitats que es van recollir en el procés participatiu.

Què fem

El Consorci d’Educació de Barcelona va impulsar la primera fase d’aquesta remodelació durant el curs 2020-2021 a través d’una comissió formada per membres de tota la comunitat educativa que van definir les actuacions que calia executar als patis de l’escola durant l’estiu del 2021. 

En els següents enllaços es pot consultar la documentació relativa a la contractació d’aquests treballs:

  • Anunci de licitació (plecs de prescripcions tècniques i clàusules administratives): anunci de licitació 

En aquest enllaç, s’hi pot trobar tota la documentació relativa a l’encàrrec de les obres. Són documents llargs, però hi ha totes les dades, plànols inclosos.

  • Adjudicació a l’empresa CONSTRUCCIONES Y SERVICIOS FAUS, SA (executora de l’obra): adjudicació obra.

En paral·lel a l’elaboració i concreció de la primera fase del projecte, l’AFA va apostar per presentar el Projecte de millora dels patis als Pressupostos participatius de l’Ajuntament de Barcelona i, finalment, els va guanyar, aconseguint un finançament per a la segona fase, a executar l’estiu de 2022, de 450.000 €.

El projecte que vam presentar al Decidim Barcelona és aquest: Projecte Decidim 

Durant el curs 2021-2022, per tant, s’està executant la segona fase de la remodelació dels patis, a través d’una comissió de seguiment formada per la Direcció de l’escola, el Consorci d’Educació de Barcelona, l’equip d’arquitectes contractats per a la redacció del projecte, i els pares i mares membres de la Comissió de Pati. 

Actualment, aquesta comissió estem duent a terme les tasques següents:

  • Decidir quines actuacions formaran part d’aquesta segona fase de remodelació dels patis, les obres de la qual s’executaran durant l’estiu del 2022.
  • Negociació amb el Consorci i l’equip d’arquitectes, per tal que les actuacions que, finalment, es portaran a terme s’ajustin al màxim al projecte elaborat l’any 2016. 
  • Un cop les obres comencin, caldrà fer-ne el seguiment de l’evolució i al setembre controlar que el projecte s’hagi dut a terme d’acord amb el que s’havia acordat. 
  • En paral·lel a aquestes tasques, continuem fent accions puntuals de millora dels nostres patis, com ara revisar l’estat de les estructures i materials, arreglar tot allò que estigui malmès, i reposar, quan és necessari, material de joc que s’utilitza en les hores d’esbarjo dels nostres infants.

Contacte

Contacta amb nosaltres a través del correu electrònic: pati@afapaucasalsgracia.cat